Wouter Oonk

Over mezelf

Mijn naam is Wouter Oonk en woon in Dalfsen. Sinds 2020 heb ik een eigen praktijk, Vechtdal PMT. Gestart in Hardenberg, heb ik nu ook een locatie in Zwolle. Daarnaast werk ik sinds 2001 als Psychomotorisch therapeut in Vogellanden, centrum voor revalidatie en bijzondere tandheelkunde in Zwolle.

Mijn praktijk in Hardenberg heeft zijn basis in De Kastanjehof, een karakteristiek oud schoolgebouw met authentieke elementen. Het schoolgebouw heeft een nieuwe functie gekregen, namelijk als broedplaats voor startende ondernemers. Allemaal hebben zij de eerste stap gezet om in beweging te komen in de voor hun waardevolle richting. Een mooie overlap met mijn werk.
Mijn praktijk in Zwolle is gevestigd in een mooi, oud karakteristiek pand aan de Bagijneweide. Ooit deel uitmaakend van het oude Sophia-ziekenhuis.

Naast mijn praktijkruimte maak ik gebruik van de omgeving. Ik ga graag met mensen naar buiten, waar mensen gemakkelijker tot rust komen.

Aandacht

Aandacht speelt een belangrijke rol in mijn werk, en dat is ook één van de redenen dat ik startte met mijn eigen praktijk, die ik de komende jaren steeds verder hoop uit te bouwen. Mijn eigen agenda bepalen en volledige aandacht geven voor wat er is, ook als dat soms wat meer tijd vraagt. Met een rustige praktijkruimte en de natuur binnen handbereik zit ik op de juiste plek.

Kennis

Ik hecht veel waarde aan ontwikkeling. Naast de studies Psychomotorische therapie en Bewegingswetenschappen heb ik onder andere specifieke scholingen gevolgd op het gebied van Mindfulness (Mindfulness Based Cognitive Therapy); ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Transactionele Analyse, Voice Dialogue en Methods of Levels. Ook volg ik regelmatig studiedagen waarbij het ‘aan den lijve en van binnenuit ervaren’ centraal staat.

Ik gebruik mindfulness in mijn behandeling, maar verzorg ook trainingen en workshops mindfulness. Mindfulness is het aandacht hebben voor de ervaring in het hier en nu, met een open en nieuwsgierige (niet-oordelende) houding. Dit is ook de houding die ik als therapeut inneem.

Bewegen

Ik vind het belangrijk om in beweging te zijn, alleen en met anderen. Bewegen draagt bij aan je fysieke en mentale gezondheid. Ik tennis en mountainbike en ook wandel en fiets ik graag. Naast het bewegen vind ik het prettig om te lezen en hou ik van de mix van kunst, cultuur en muziek.

MIJN MISSIE & VISIE

Mensen zijn gezonder naarmate ze zich vrijer bewegen met aandacht voor zichzelf in relatie met de ander.

Ik begeleid jou om weer, meer, of anders in beweging te komen in een voor jouw waardevolle richting. Hiervoor komen we in beweging, staan we stil en is er aandacht voor jou ook in relatie tot de ander.

Dit doen we door aan het lijf te ervaren en hierover te praten met als effect het weer vinden van jouw eigen koers. Dat doen we binnen, in mijn praktijkruimte, en buiten, in het Vechtdal of dichter in de omgeving.