Mindfulness training

MINDFULNESS in ZWOLLE:
ANDERS LEREN OMGAAN MET STRESS

Bij veel problemen en klachten speelt stress een rol.  Het hebben van problemen of klachten kan zorgen dat je meer spanning  ervaart. Daarnaast heeft spanning ook invloed op de problemen en klachten en kan deze versterken of in stand houden. Stress is een belangrijke reden waarom mensen uit balans raken.

In deze training (Mindfulness Based Cognitive Therapy) leert je om anders met klachten om te gaan. Hierbij is het uitgangspunt om met een open en nieuwsgierige houding aandacht te hebben voor wat er in het hier en nu aanwezig is. Door mindfulness toe te passen in je dagelijks leven word je je bewust van je automatische denk- en gedragspatronen. Hierdoor ontstaat keuze vrijheid en ben je in staat om (nog) meer je aandacht te richten op wat voor jou belangrijk is. Uiteindelijk met als doel dat de fysieke, mentale en emotionele klachten minder invloed hebben op de voor jou waardevolle dagelijkse activiteiten.

In de training worden korte theorie afgewisseld met oefenen om zo aldoende de ideeën van mindfulness over te dragen en eigen te maken.

Mindfulness draagt bij aan stressreductie en aan het vergroten van de flexibiliteit in het omgaan met situaties in het dagelijks leven.

In de training Mindfulness leer je:
- Meer in het hier en nu zijn, hierdoor ben je je bewuster van de momenten in je leven.
- Signalen van je lichaam, emoties en automatische reacties te herkennen.
- Minder verstrikt te raken in gedachten en gevoelens.
- Je mentale veerkracht te vergroten waardoor je beter met lastige situaties om kan gaan.


Trainer

Wouter Oonk

+31 6 82335159

wouter@vechtdalpmt.nl
Nieuws!
Per 1 januari 2024 heb ik een nieuwe ruimte in Zwolle; in gebouw Galilei aan de Dr. Stolteweg 82 in Zwolle. Per 1 februari 2024 gaat Vechtdal PMT stoppen op de locatie in Hardenberg.
Ik ontvang je graag op deze nieuwe locatie.
Vechtdal PMT gaat daar verder onder de naam To Act (www.to-act.nl).


Opzet van de training

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur. Ze vinden wekelijks plaats in Overijssel in Zwolle. Naast de training wordt bereidheid gevraagd om regelmatig te oefenen, dagelijks 30 minuten. In de bijeenkomsten wordt de theorie afgewisseld met oefenmomenten. Persoonlijke inbreng maakt deel uit van het leerproces. Om de aandacht te trainen maakt mindfulness o.a. gebruik van meditaties. Bij het oefenen thuis kun je gebruik maken van audio bestanden.

Heb je interesse meld je dan aan. Voorafgaand aan de training neem ik telefonisch contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Op dit moment is er nog geen training gepland.


Interesse in een volgende training? Laat het vast weten en geef hierbij aan waar je voorkeur naar uitgaat: maandagavond, woensdagochtend of donderdagochtend. Dan kan ik dit meenemen in het plannen van een volgende training.

Vechtdal PMT biedt ook individuele Mindfulness-training of een training via beeldbellen of mindfulness-trainingen voor je bedrijf of team; neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Mindfulness Training
400,-
Mindfulness training (8 x 2
uur)